nazwa.pl
Forum Merc-Mania-Club Polska Strona Główna Forum Merc-Mania-Club Polska
Mercedesy to nasza wspólna pasja

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Vito - prędkość max
Autor Wiadomość
blade 

Wiek: 46
Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 11
Miasto: Kopenhaga
  Wysłany: 2010-02-04, 20:28   Vito - prędkość max

mam problem z moim vitkiem a mianowicie predkość max to 120km/h przy obrotach 4000 na 4 biegu a na 5 biegu 3000obr.
pod pedałem jest jeszcze spory luz ale autko nie reaguje byłem na komputerze nie ma żadnych błędów czy ktoś z was miał taki problem lub zna przyczynę
_________________

 
 
 
mercfan 

Wiek: 40
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 129
Miasto: Rzgów,Łódź
Wysłany: 2010-02-05, 10:53   

Podjedź do kogoś kto ma SD i niech zdejmie ci blokadę prędkości.
_________________
W220 S320 CDI 2004
W140 S320 1996
Bez gwiazdy nie ma jazdy!!!!
 
 
 
kropek 

Wiek: 34
Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 22
Miasto: Lipiany
Wysłany: 2010-02-05, 16:32   re

podobną rzecz spotkałem w innym aucie i przyczyną był oblodzony filtr paliwa?powodzenia

[ Dodano: 2010-02-05, 16:36 ]
i jeszcze jedno mam taki sam model auta tylko rocznik młodszy,kiedyś taką przyczynę robił imobilaiser kiedy go ominołem problem ustąpił.
 
 
 
kakus 

Wiek: 34
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 224
Miasto: Słupsk
Wysłany: 2010-02-05, 20:12   

Widze, że Twoje Vito to 110`tka. Wymień właśnie filtr paliwa i dmuchnij sprężonym powietrzem w przewód zasilający filtr. Moze w zbiorniku coś się przytkało a miałem kilka takich przypadków.
_________________
Obecnie - Audi
 
 
 
blade 

Wiek: 46
Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 11
Miasto: Kopenhaga
Wysłany: 2010-02-06, 20:26   

filtr paliwa wymieniony był 3 miesiące temu i nic nie pomogło
kolego mercfan a co to takiego to SD

[ Dodano: 2010-02-06, 20:29 ]
kakus napisał/a:
Widze, że Twoje Vito to 110`tka.

po czym to widzisz bo ja mam 108
_________________

 
 
 
Rene 


Wiek: 40
Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 10
Miasto: Łódź
Wysłany: 2010-02-06, 23:35   

blade napisał/a:
a co to takiego to SD

SD=> Star Diagnosis - komputer diagnostyczny do MB
_________________
Srebrna S210 Classic 290TD Automat '97
http://www.motostat.pl/statystyki-pojazdu/6344
 
 
blade 

Wiek: 46
Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 11
Miasto: Kopenhaga
Wysłany: 2010-02-07, 07:06   

byłem na kompie i nic nie wykazał a o blokadzie nic nie mówili więc chyba jej nie ma
_________________

 
 
 
kropek 

Wiek: 34
Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 22
Miasto: Lipiany
Wysłany: 2010-02-07, 10:30   vito

sądze że vito 108d nie może mieć ograniczenia prędkości jest zbyt słaby motor aby jeszcze mu ograniczenia robić,spróbuj imobilaiser ominąć jest on podłączony do pompy wtryskowej,koszt to 20zł z orginału, ale imobilaiser nie wyrzucaj trzeba mu wpiąć kostkę i podwiesić gdzieś na silniku,bo inaczej będzie się świeciła kontrolka od świec żarowych.




ps. jakiej firmy założyłeś filtr paliwa?
i czy zmieniałeś może jeszcze filtr powietrza?
 
 
 
blade 

Wiek: 46
Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 11
Miasto: Kopenhaga
Wysłany: 2010-02-07, 12:38   

nie mam immobilajzera
_________________

 
 
 
kropek 

Wiek: 34
Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 22
Miasto: Lipiany
Wysłany: 2010-02-07, 16:01   

dlaczego tak uważasz że nie masz, po czym to poznajesz?
 
 
 
blade 

Wiek: 46
Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 11
Miasto: Kopenhaga
Wysłany: 2010-02-07, 18:17   

bo mam kluczyk dorabiany
_________________

 
 
 
gawra 

Wiek: 80
Dołączył: 16 Lut 2006
Posty: 2791
Miasto: Kolno
Wysłany: 2010-02-07, 18:28   

Kropek - Kolego Klubowy!

Zrob podpis z danymi auta - bo Admin na czerwono wytluszczyl [b]ostrzezenie [/b]:idea:
_________________
Gawra - pozdrawiam serdecznie!!
210 E300TD r.98
 
 
kropek 

Wiek: 34
Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 22
Miasto: Lipiany
Wysłany: 2010-02-08, 11:28   

przepraszam za brak mojego podpisu!!! :brawo:

wracając do kolegi od vito załóż filtr paliwa i powietrza z firmy mann-filter, w ostateczności champion ale nigdy nie zakładaj filtrona.
_________________
vito 108D
2.3d
1997r
osobowy (8 miejsc)
 
 
 
robson99 



Wiek: 36
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 3347
Miasto: Koszalin
Wysłany: 2010-02-08, 15:42   

kropek napisał/a:
ale nigdy nie zakładaj filtrona.


a to czemu? zjeździłem kilka takich filtrów i problemów nie było
_________________
c123 i c36 w trakcie scalania w jedność
w124 280T 1994r
Suzuki DRZ SM, Ford Fukuszima
 
 
 
seniu 


Wiek: 38
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 2216
Miasto: Podkarpacie
Wysłany: 2010-02-08, 16:46   Re: vito

kropek napisał/a:
sądze że vito 108d nie może mieć ograniczenia prędkości jest zbyt słaby motor aby jeszcze mu ograniczenia robić,


Ograniczenie zależy chyba od modelu a nie silnika, więc mimo wszystko może być. Tymbardziej, że prędkość max jest stała czyli 120km/h przy różnych obrotach na 4-ce 4000 obr a na 5-tce 3000 obr.

Cytat:
a to czemu? zjeździłem kilka takich filtrów i problemów nie było

Ja zjeździłem kilkadziesiąt więc wsadziłbym to między bajki, choć na pewno spróbować nie zaszkodzi. Jednak trop ograniczenia prędkości jest przede wszystkim do sprawdzenia :mg:
_________________
W202 C200 CDI '99
W246 B180 CDI '14
313 CDI '04
311 CDI '07
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja do druku
Dodaj temat do ulubionych

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - forum anime