|
Forum Merc-Mania-Club Polska
Mercedesy to nasza wspólna pasja
|
[W168] awaria kierunkowskazów |
Autor |
Wiadomość |
MIETEK 300D
|
Wysłany: 2009-12-18, 23:38 [W168] awaria kierunkowskazów
|
|
|
Witam.
Piszę bo ma taki problem z A klasą:
Po rozładowaniu akumulatora w duże mrozy (-15*C) i odpaleniu A klsay na kable wystąpił problem z kierunkowskazami. Jeżeli włącze dzwignie od kierunków do góry - w prawo to migają kierunki z prawej, a jeżeli włącze w dół - w lewo to też migają z prawej. O CO CHODZI ?
Sprawdzałem masy, wtyczki, bezpieczniki i nawet przy włączeniu awaryjnych widać że lampy i włącznik od awaryjnych jest OK.
Więc gdzie szukać ?? czy w przełączniku przy kierwonicy czy w przekaźnikach, a może jakiś komputer????
Podpowiedzcie proszę bo niechce na mrozie za długo grzebać, a na święta dobrze mieć autko sprawne.
Z góry dziękuję
[ Dodano: 2009-12-23, 14:03 ]
No i nie ma jak to człowieka przyciśnie, trzeba coś zrobic i tyle.
No i zrobiłem, mały reset w Mercedes - odłączyłem akumulator, zwarłem klemy, zaiskrzyło podłączyłem ponownie, a po opaleniu silnika niestety nie wszystkie kontrolki zgasły odrazu (bas, esp, abs itp.) ale chwilka jazdy i wszystko działa
Nawet nieszczesne kierunkowskazy. (a w 4-ech warsztatach byłem i jak nie wymiana licznika to niechcą się tykać bo to tylko ASO Mercedes może naprawić) |
_________________ MB W124 300D , 88 r. automat
MB W168 A 140 , 98 r. full opcja |
|
|
|
 |
Gerri
|
Wysłany: 2010-01-19, 22:58 Re: [W168] awaria kierunkowskazów
|
|
|
MIETEK 300D napisał/a: | po opaleniu silnika niestety nie wszystkie kontrolki zgasły odrazu (bas, esp, abs itp.) ale chwilka jazdy i wszystko działa |
Na forum jest prosta procedura "inicjacji" systemu trakcji po odłączeniu akumulatora. Nie trzeba nawet ruszać auta z miejsca. Akurat masz szczęście, że wystarczyła krótka jazda - niektórzy jeżdżą parę dni i nic... |
_________________ Pozdrawiam - Gerri
Mercedes W-203 Kompressor |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku Dodaj temat do ulubionych
|
|